I 1980'erne kom der rigtigt grøde i udviklingen på radiofronten i Danmark. Efter i mange år at have været et monopol for DR, så blev der åbnet for lokale initiativer, uden at der blev anvist en vej til finansiering af aktiviteterne. Et ikke helt ukendt fænomen i dansk politik, at sætte forandringer i gang uden at anvise en finansieringsform for nye initiativer.

Radio Airport FM

I starten af 1980'erne fandt jeg ved et tilfælde ud af, at der også var startet en lokal foreningsradio op på Amager - Radio Amager, og det lykkedes mig at fange stationen på 103,4 i Store Magleby på Gærdevænget. Til min store overraskelse var en af de første stemmer, jeg hørte på Radio Amager, Mads Peder Jacobsen, som jeg kendte fra svømmeklubben i Dragør og vængekvarteret. Det var derfor temmelig nærliggende at spørge ind til radioen, da jeg mødte ham nogle måneder senere i anden anledning. I første omgang resulterede det ikke i så meget, men da jeg år senere skulle hente frokost hos slagteren på hjørnet af Alleen og Kastruplundgade, tog jeg mod til at kigge ind i studierne i foreningshuset på Alleen.

Det var nærmest en åbenbaring for mig, en masse dedikerede mennesker, som brændte for at lave radio, og gøre en forskel på Amager. Fra første færd blev jeg inddraget i arbejdet, og efter nogle timer i studiet og prøveoptagelser uden for sendetiden, så blev jeg sluppet løs i æteren.

I den forbindelse kan jeg takke Martin Teisner Sørensen og stationschefen Per Nielsen for hjælp og vejledning (og ikke mindst tålmodighed). Det blev en helt fantastisk periode, der desværre endte med et brag, da den socialdemokratiske vælgerforening i Sundby på en generalforsamling satte sig hårdt på ledelsen af Radio Amager. Det betød at de fleste af af de daværende studieværter inkl. jeg selv forlod radioen i protest. Vi ville ikke som frivillige og ulønnede gøres til frontlinje soldater for et partiforening, som jeg for mit vedkommende absolut ikke sympatiserede med.

Få uger efter blev der dannet 2 nye lokalradioforeninger i Tårnby Kommune af "udbryderne", Amagerfrekvensen KAFM og Tårnby Lokalradioforening. Amagerfrekvensen bestod af den yngre del af studieværterne og Tårnby Lokalradioforening, den lidt mere bedagede ;-) . Der blev sendt ansøgninger til lokalradionævnet, men der skulle gå mange måneder før, der blev givet sendetilladelser til de nye foreninger. Lokalradionævnet var domineret af de lokale socialdemokrater, så der var slet ingen interesse for at fremskynde sendetilladelserne.

Ventetiden blev brugt på sociale aktiviteter og forberedelser for at holde sammen på flokken igen med Per Nielsen som frontfiguren. Det blev også i hans lille kontor og kælderrum på Saltværksvej Radio Airport FM kunne starte op den 12. december 1988 kl. 11.30. De første toner i æteren var Lovely Day med Bill Withers og med Jens Kristian Steen Thonbo ved mikrofonen. Det var sandt at sige en glædelig dag - læs mere her - www.airportfm.dk

Efter nogle år på Saltværksvej i trange lokaler blev det muligt for os at flytte til Tårnbygårdsvej 4 i nyindrettede studier og lokaler. Vi selv stod for istandsættelsen og opbygningen. Skønt at have studieværter, som Henrik Andersen (Snedker) og Dan Schütz (Tekniker) til at gå i front.

Det blev til mange gode år, hvor vi fik afprøvet mediet. Jeg selv lavede en del sportsreportager til vores lørdags sportsudsendelser for det meste sammen med Lars Albrecht Jensen og indimellem med Martin Teisner Sørensen, Carsten Nielsen og Morten Geschwendtner. Det blev til mange besøg i diverse haller, våde som tørre, og stadions på Amager.

Ud over sporten havde jeg også fast 2 timer om aftenen i løbet af ugen, der blev benyttet til at udleve drømmen om at være underholder i æteren.

I perioden mødte jeg rigtigt mange inspirerende mennesker, som også i dag er inden for mediet.

Lasse Roldkjær, som var en af driverne i opstarten af Radio Amager, og senere på Airport FM. Lasse er i dag en af personerne bag Sveriges mest aflyttede morgenradio - RIX Metropol. Jens Kristian Steen Thonbo hører man regelmæssigt i æteren på Pop FM, Thomas Amter er Afrika-korrespondent på BBC og DR, Tina Bilsbo laver TV med jævne mellemrum, Flemming Beck er musikchef på Pop FM, Radio 100 m.fl.