På vej til Spar-købmanden hertil formiddag kom jeg til at tænke på, om jeg nogensinde før har holdt juleaften i Klitmøller. Jeg er meget i tvivl, og da hverken mine bedsteforældre eller forældre stadig lever, kommer det nok til at stå hen i det uvisse.

Jeg husker dog et pyntet juletræ i "indhakket" i den stue, der ligger/lå tættest ved køkkenet i Tjaldur. Men jeg husker hverken at have danset rundt om det eller at der lå gaver under klar til udpakning. Til gengæld husker jeg familie kom-sammen på Lyder-sidens familiegård - Miklenborg - nær Tårup på Fyn. Men gad vide om det ikke var en rundtur mellem Store Magleby, Klitmøller og Miklenborg i juledagene, jeg har svage erindringer om.

Nu er jeg så i Klitmøller i Smiril II, og fejrer julen i mit eget selskab, uden kendte ansigter rundt om mig og den larm og ballade, som mange mennesker skaber, når de er samlet, er afløst af stilhed.

Når jeg træder ud af døren til terassen kan jeg nyde solen, der kæmper for at nå over tagryggen på naboens hus, og i baggrunden kan jeg høre bølgerne, der brækker i brændingen. Et blik ud over Hanstholm Reservatet (Nationalparken) skaber en yderligere ro og afslappethed, som virkelig er god for alle, der oplever den.

Jeg kommer i den grad til at savne familiejulen i aften med søstre, svogre, nevøer, niece, svigerniecer og de fem dejlige rødder fra den yngste generation. Det kommer forhåbentlig igen på et senere tidspunkt, når vi får styr på den s.... virus.

Rigtig god jul til alle både familie og venner i indland og udland!