Ja, det vil der nok være mange mennesker, som gerne vil skrive under på i disse dage i Danmark. Mit udgangspunkt er dog et noget andet, da jeg satte kursen mod Egypten for femte gang. Garanteret sol fra en skyfri himmel, og temperaturer i 40'erne, masser af afslapning og sol på kroppen i 14 dage, hvor godt kunne det ikke blive?

Det var godt som sædvanligt, hyggelige snakke med hotellets gæster og personale - men denne gang blev det til lidt ofte besøg hos hotellet læge. Ikke lige det som jeg havde drømt om, da jeg tog fra CPH. Til gengæld blev der tid til at filosofere lidt om livet, og en hel del omkring livsforholdene i Egypten.

 

Seng med fugl af håndklæder
Seng med påfugl af håndklæder

Da jeg kom til Sharm el-Sheikh for første gang var det i nytårsugen i godt selskab med Ulla Mortensen, Lene Ottesen og Gert Ottesen. Nogle fantastiske dage med sol og varme, langt væk fra DK's slud og kulde. De første dage bestod dog i noget tilvænning til den egyptiske kultur, og den hjertelighed vi blev mødt med fra personalet på Royal Grand Sharm. Hjerteligheden er stadig lige overvældende og fantastisk, og det starter fra det øjeblik, du træder ind i hotellets lobby, indtil du igen sidder i bussen på vej til lufthavnen og retur til CPH. 

Mavedanser fra beduinaften på stranden
Mavedanser fra beduinaften på stranden

En af de ting der brændte sig ind på nethinden den første gang jeg var i Sharm el-Sheikh, var den eksplosion af sanseindtryk, der ramte mig første gang, jeg hoppede i Det Røde Hav. Der var farver alle vegne, og ikke som i Øresund en tone af gråt og sort, nej her var hele regnbuens spekter repræsenteret,. Fantastisk øjeblik, som efterfølgende krævede en del tid at "fordøje" - alle mennesker med bare lidt hang til vand, bør opleve det!

På hotellet er det stadig tydeligt, at Egypten er et mandsdomineret samfund med få kvinder blandt de ansatte. Det har dog ændret sig i årenes løb, og nu er der ansat en håndfuld tjenere og flere i receptionen. Rart at opleve en udvikling på dette område. Hotellets læge betroede mig dog, at det var unikt for Royal Grand Sharm, og desværre p.t. ikke et spejl af hvad der sker på resten af hotellerne. Men nogle skal jo være de første.... 

Nu planlægges den næste tur til Sharm el-Sheikh, og jeg håber at det lykkes at fejre Nytårsaften endnu engang i varmen. Glæder mig allerede til næste gang!


Mohamed har været klar de seneste mange gange ved poolbaren. Hans familie bor i Kairo.

Denne glade fyr taler bedre dansk end en vis prins af Danmark. Hustruen og baby bor i Kairo, som mange af de øvrige tjenere.