De personer der kendermed vil vide, at jeg ikke er et religiøst menneske - og så alligevel. For mig betyder det at være sammen med andre mennesker rigtigt meget og i særdeleshed familien. De foregående dage har været i rigtigt meget samvær med familien, og jeg har nydt det i fulde drag.

Det er desværre aldrig lykkedes for mig at få min "egen" lille familie, men jeg er så heldig at have den nærmeste familie tæt omkring mig  Hvad den nærmeste familie også betyder fandt jeg klart ud af i foråret, da jeg blev ramt af et hjertesvigt. Det betyder en tryghed for en som mig, når ens hverdag pludselig bliver vendt på hovedet, og ens selvforståelse bliver sat på prøve  Jeg vil påstå, at menneske ikke er "bygget" til at være ene, men har behov for at være sammen med andre.

I dag var jeg igen en tur i Den Blå Planet -. min egen katedral - Havets katedral. Igen var der rigtigt mange familier i mange kulører og former med børn i alle aldre. En enkelt bedsteforældre havde også sneget sig med ind, og jeg kunne igen indtage beskuerens rolle. Glæden over vand er selvfølgelig forståelig, ellers var de jo næppe opsøgt Den Blå Planet.

En lille lyshåret pige klamrer sig skræmt til farmand, første gang hun ser en rokke passerer over tunnellen, mens hun bliver beroliget af ham på et rolig svensk med en udtalt skånsk sprogtone. I næste øjeblik kigger hun med opspilede øjne på en hammerhaj, der svømmer stille forbi, og peger den ud for moderen, der står og kigger med. En indisk familie - far, mor og 2 børn, beder mig tage et foto, hvilket jeg med glæde gør. Bagefter sætter de sig sammen, og kigger stille på den store tanks fascinerende liv. Jeg tænker på selv at hoppe i tanken iført dykkerudstyr for at blive en del af den fantastiske verden under vandoverfladen. 

Glæden ved vand har jo i høj grad defineret hvem jeg er, og både idrætten i svømmebassinet og snorklingen i Det Røde Hav er jo beviser nok. Måske betyder vand så meget, at jeg også definerer kommende rejsemål, ud fra nærheden til vand, og muligheden for at sejle, svømme og dykke i det. Selv det at bo tæt på vand er også vigtigt for mig - og egentlig er det jo også påfaldende. at jeg bor på en ø med vand til alle sider, og De Vestindiske Øer har en særlig tiltrækning på mig.