Efter nogle turbulente år både familiemæssigt og jobmæssigt blev 2016 endeligt et år, hvor glæderne var i betydeligt overtal, fremfor skuffelser, ærgrelser og sorg.
Jeg ved godt at mange har karakteriseret 2016 som en annus horribilis, og det er givet vis sandt på et overordnet plan, men personligt har det været et år med flere glæder end sorger.

Efter de turbulente år, har jeg genfundet glæden ved hverdagen og ikke mindst det at rejse og lære nye steder og mennesker at kende.

2016 har for mig været et år, hvor nogle af de drømme, som jeg har, er blevet indfriet, og sorgerne er kommet på afstand.

Vi måtte dog sige farvel til min morbror Povl efter mange år med Alzheimer, og jeg kan virkelig sætte mig ind i den smerte, som tante Heike og mine 3 kusiner må føle, efter jeg selv var igennem "processen" med mig egen mor. Det er så afsindigt uretfærdigt, at vi skal miste de mennesker, som vi har mest kære på den måde.

Men for at vende tilbage til glæderne, så var 2016 et rejseår for mig.

Rejser
Januar
Jeg indledte året med en tur til de gamle danske øer i Caribien. Det har altid været en stor drøm at besøge de 3 øer. Besøget på Sankt Croix, og Christiansted kan sagtens udvikle sig til en større love affair, da jeg absolut ikke er færdig med at opleve øernes skønhed, mennesker og historie. Turen går tilbage til øerne - måske allerede til marts, når der er markering af 100 året for salget af øerne til U.S.A. Jeg håber, at opleve Sankt Thomas og Sankt Jan (St. John) og ikke mindst Skt. Croix igen, samt den varme ø-befolkning, som er glade for at se danskerne tilbage som turister. 

April
Rom er blevet min favoritby nr. 1 i Italien, og en forlænget weekend i den evige stad er et hit. At bo i nærheden af Termini - i gå-afstand til Trevi, Spagna og ikke mindst Vatikanet. Byen er fyldt med kulturhistoriske oplevelser, som jeg kan anbefale alle at opsøge.
En enkelt capuccino på en fortovscafe, slentretur i Borghese-parken, lade sig overvælde af Peterskirkens storhed og museets mange skatte kan jeg ikke blive træt af.

August
Denne tur havde jeg også meget frem til.
Søster Anette havde inviteret hele hendes familie til Zakynthos i anledning af hendes 50 års fødselsdag, og så kom der så også lige en invitation til mig. Det blev en uge som gik alt for hurtigt med masser af sol, vand og hygge med nevøerne, svigerniecerne og de 3 skønne unger (søsters børnebørn). Som altid på gode ferier varer de alt for kort tid, og på denne ville en uge mere ikke have været for meget. 

En kæmpe tak til søster og hendes familie for en uforglemmelig uge, jeg håber ikke, at det bliver sidste gang, at vi alle holde ferie sammen.

November
Det var en mindre indskydelse at tage en tur til Madeira i november, da jeg faktisk bare trængte til en uges break fra jobbet og lidt ro til hovedet. Madiera blev valgt, fordi Sharm el-Sheikh og De Kanariske Øer var besøgt flere gange, nu kunne det være sjovt med noget nyt.

Madeira er en ø, som er noget mere "autentisk" end de mere sydlige kanariske øer, hvor alt er koncentreret om turisme. Madeira er naturligvis også præget af turisme, men der er også plads til en portugisisk hverdag, hvor man kan opleve lokalbefolkningen på tæt hold.

Det bliver heller ikke sidste gang, jeg tager en smuttur til den ø.

Fritid
Efter at jeg har sagt farvel til en af mine store passioner i mit liv - Svømning, så dukkede der i starten af året pludseligt en helt ny mulighed op. Jeg har jo altid haft med veletablerede klubber med flere tusinde medlemmer at gøre, og nu fik en tidligere svømmekammerat fra Vængekvarteret i Store Magleby - Lars Olsen - en ide til at starte en fægteklub op i Dragør. Jeg blev hurtigt tændt på at starte noget helt nyt op, og kunne være med til at sætte et mere personligt præg på dette nye initiativ. Jeg har måtte lære en helt ny kultur at kende efter så mange år i svømningen - og den er virkelig anderledes. Vi fik stiftet Fægteklubben Aramis Dragør - www.aramis-faegtning.dk - i foråret, og påbegyndt træningen efter skolernes sommerferie. Det er en meget spændende rejse, vi er startet på, og jeg har lært en masse nye spændende mennesker både på klub- og forbundsplan.

Jeg har absolut ikke "glemt" svømningen og følger med på sidelinjen, men nu gælder det fægtning.

Job
I maj 2014 blev jeg ansat i BEC (Bankernes EDB Central) som forretningskonsulent. BEC udvikler og driver mange banker og sparekassers IT-systemer i Danmark. Jeg har mødt en meget travl arbejdsplads, som arbejder stenhårdt på at give vores medlemsbanker og servicekunder en god oplevelse og value for money. I maj 2016 bød vi Spar Nord velkommen og i 2015 bød vi Fynske Bank og Den Jyske Sparekasse velkommen til fællesskabet.
Det har absolut ikke været en kedelig tid i BEC, og jeg glæder mig til endnu et år.

Alle i familien, venner og bekendte ønskes et godt nytår fra Amager.