For en ti år tilbage var jeg sikker på at rigtige vinterdage i Danmark, var et overstået kapitel, og klimaændringerne havde fortrængt sne, slud og frost. Men det er åbenlyst ikke tilfældet!

De seneste par vintere er som jeg husker vinteren i mine ungdomsdage i Store Magleby og Dragør. Masser af sne og frost, men endnu har vi ikke nået en snesituation, som vi havde i begyndelsen af 80'erne, hvor tunnelen under Københavns Lufthavns startbane, føg til med sne, og Store Magleby og Dragør reelt var afskåret i nogle dage fra nresten af Amager.

I stedet er digespørgsmålet igen på bordet i alle øens 3 kommuner, hvor vi kan ende i en stuation, hvor øen bliver delt i 2 med et landige kundt om lufthavnen til Tømmerup. Klimaforandringerne har en voldsom konsekvens for de lavtliggende områder som Amager, så noget skal gøres, men hvad?

En del modstridende interesser skal mødes, hvor beboerne ud til Øresund Nord for Dragør Havn er særdeles udsatte og ikke mindst Aflandshage-området, der allerede har set konsekvenserne af manglende klimaløsninger. Marker er stadig vandfyldte, og vandet bliver liggende længere og længere tid.