Egentligt er det ganske mærkeligt, at jeg aldrig før nu har besøgt charterøen nr. 1 i Middelhavet. Her startede danskernes første møde med charterrejsen i 70'erne og 80'erne, men det har aldrig rigtigt faldet mig ind at skulle tage en tur til øen. Det blev så nu her i august 2017 i 14 dage i den stille by Can Picafort ud til Alcudia-bugten.

Can Picafort er så langt fra ungdommens rejsemål, som du kan komme. Den eneste fest der foregår, er når en af de lokale barer skruer op fra Kararokee-anlægget, og 80'ernes klassikere lyder ud gennem højtalerne.

Jeg havde lejet en mindre bil (Fiat Panda), og det blev til nogle hyggelige køreture ud i det varme og tørre landskab. Specielt turen op af den gamle serpentinervej til Coll de Soller kan stærkt anbefales. Der skal holdes godt fast i rattet på bilen under turen både op og ned. Samtidig skal øjene være fokuseret fremad, i sidespejle og bakspejlet. Bjerget er et yndet rejsemål for cykelturister fra hele Europa inkl. Danmark. På toppen stod en cykelgruppe fra netop Danmark og nød udsigten inden turen med tungen lige i munden fortsatte ned af bjerget.

I Can Picafort bliver hele den yderste bilvej lavet om til et marked hver eneste fredag, men som så mange andre markeder er udvalget begrænset til ting, som ser ud til at være indkøbt samme sted. Dog med få undtagelser med lokalt håndarbejde i f.eks. oliventræ. Men hyggeligt, og det skaber lidt stemning.

Hotellet Stil Bonsai var et mindre sted - godt nok med indendørs pool - som er til at betale hvor både morgenmad og aftensmad er inklusiv prisen. Værelserne var ok, men jeg savnede godt nok et køleskab til at holde drikkevarer afkølede, når temperaturen nåede de 32 - 35 grader udenfor.